1000 Ideeën voor Cupcakes, Koekjes & Taarten

Het boek oogt dik en lokt mijn nieuwsgierigheid uit, door een uitnodigende kaft die modern en vrolijk oogt. Het boek is voornamelijk opgebouwd uit foto’s van projecten, elke bladzijde staat er vol mee.

1053

Door Lotte Bink – Het heeft geen harde kaft en blijft op de eerste pagina’s niet goed openliggen, verder naar het midden zorgt het gewicht van de bladzijden ervoor dat het boek open blijft liggen.

Uit de foto’s in het boek blijkt, dat er veel verschillende ideeën zijn over de hele wereld in het decoreren van onze lekkernijen. Maar het is een ‘plaatjesboek’, er staat geen enkele beschrijving bij de foto’s, behalve wie het gemaakt heeft en waar het project vandaan komt, dit maakt het lastig voor een beginner om de technieken uit te proberen. Voor de gevorderde decoreerders vind ik niet alle voorbeelden even sterk, maar zijn ze leuk om elementen uit te halen. Voor de lastigere projecten had ik graag een beschrijving gezien en de hoeveelheid recepten had van mij wel meer mogen zijn. Ik vind dat je veel van je eigen creativiteit moet toepassen, ik had dit boek als beginner niet heel handig gevonden. Voor inspiratie vind ik wel een goed boek.

Ik vind het een aanrader voor mensen die vaker decoreren en leuke ideeën op willen doen om hun eigen technieken op de proef te stellen.


Titel: 1000 Ideeën voor Cupcakes, Koekjes & Taarten
Auteur: Sandra Salamony & Gina m.Brown
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0675 6
Aantal pagina’s: 320
Aantal recepten: 7
Aantal projecten: 1000 inspiratie voorbeelden
Verkrijgbare talen: Nederlands en Engels
Advies prijs : €14,95
Moeilijkheidsgraad: uitdagend